ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Στην Λαμία ο Βασίλης Κικίλιας – Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Κακοκαιρία Elias: Στην Λαμία ο Βασίλης Κικίλιας – Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Κακοκαιρία Elias: Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως η πρόληψη είναι πάντα πιο ισχυρή της αντιμετώπισης

Με την παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο στη Λαμία, στα γραφεία της Περιφέρειας με στόχο την ετοιμότητα των υπηρεσιών για την κακοκαιρία.

«Είμαστε σε επιφυλακή. Το αποψινό βράδυ είναι δύσκολο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Σπερχειό και τον Δομοκό, αλλά και στο Κόμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή σε Θεσσαλία και Στερεά αυτό 24ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ μαζί με τον Βασίλη Κικίλια στα γραφεία της Περιφέρειας βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της τοπικής Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, του στρατού και του ΕΚΑΒ.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο Δήμαρχος Μακρακώμης, αλλά και ο Δήμαρχος Δομοκού, ενώ επίσης και εκπρόσωπο από τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Με την σειρά του, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε τον Βασίλη Κικίλια και τόνισε πως μηχανήματα και προσωπικό βρίσκονται σε ετοιμότητα για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Όπως γνωρίζετε βρίσκομαι και βρισκόμαστε από την Κυριακή το μεσημέρι στη Θεσσαλία, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης που υπάρχει στην Περιφέρεια και στις υποδομές της, σε συνδυασμό με την κακοκαιρία που αντιμετωπίζουμε. Η οποία, όμως, φαίνεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας και την ΕΜΥ, ότι αρχίζει να κατεβαίνει και πιο νότια: Από το Δομοκό και στο Νομό Φθιώτιδας, αλλά και σε όλη την Περιφέρεια και στη Φωκίδα και στη Βόρεια Εύβοια, κι άρα μιας και αυτό κατέστη δυνατό και λόγω της απόστασης, αποφασίσαμε με τον κύριο περιφερειάρχη να κάνουμε εδώ ένα Συντονιστικό, γιατί η πρόληψη είναι πάντα πιο ισχυρή της αντιμετώπισης. Μαζί μας φυσικά εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι Ένοπλες Δυνάμεις η Ελληνική Αστυνομία και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» δήλωσε ο υπουργός, κ. Κικίλιας.

Πηγή: Lamianow.gr