ΕΛΛΑΔΑ

Το «διαμάντι» που έγινε χωματερή: Αυτοψία στο Ολυμπιακό Γήπεδο Beach Volley

γήπεδο, BEACH VOLLEY
Glomex/ΣΚΑΪ

Δεκαεννέα χρόνια μετά, το γήπεδο Beach Volley στον Φάληρο δεν έχει καμία σχέση με τη χρυσή εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Το γήπεδο του Beach Volley στο Φάληρο το 2004 ήταν ένα «διαμάντι». Σήμερα, είναι ερημωμένο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την αυτοψία του ΣΚΑΪ.

Από το γήπεδο που όλοι θαύμαζαν το 2004 σήμερα δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από τη λάμψη. Δεκαεννέα χρόνια μετά, η αίγλη έχει χαθεί. Τα πάντα είναι αφημένα στη μοίρα τους, διαλυμένα και κατεστραμμένα. Όπως μπορείτε να δείτε, γραφεία αναποδογυρισμένα, τζάμια σπασμένα, σίδερα στο πάτωμα, εκεί από όπου κάποτε περνούσαν αθλητές και θεατές.

Εκεί που ήταν το ασανσέρ, σήμερα είναι διαλυμένα τα πάντα. Ξύλα και καλώδια κατεβασμένα σε ένα κτήριο που ρημάζει. Το γήπεδο του Beach Volley έχει μετατραπεί σε απέραντη χωματερη. Ο χώρος έχει περάσει στην Περιφέρεια Αττικής και γι' αυτό ο Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει: «Εμείς το 2019 που αναλάβαμε, παραλάβαμε ένα βανδαλισμένο χώρο. Τον εντάξαμε αμέσως για χρηματοδότηση στο μεγάλο έργο ανάπλασης της δεύτερης φάσης του φαληρικού όρμου».

Τα καθίσματα των 7.000 θέσεων φθαρμένα και σε πολλά σημεία σπασμένα. Τα δημοσιογραφικά θεωρεία εγκαταλελειμένα, σπασμένα ξύλα, κομένα καλώδια.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ