ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη ακρίβεια και αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ - Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα Τρίκαλα

Ανεξέλεγκτη ακρίβεια και αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ - Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα Τρίκαλα
Φωτογραφία αρχείου / Newsbomb.gr

Ακρίβεια: Πρωτοφανής εικόνες και σε ελληνικά σούπερ μάρκετ, και μάλιστα σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με αντικλεπτικά σε λάδια και βρεφικά γάλατα.

Την ανηφόρα έχουν πάρει οι τιμές σε όλα τα βασικά αγαθά, με την ακρίβεια να εξελίσσεται στο νο1 πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα. Οι συνεχείς αυξήσεις σε άλευρα, λάδια και αβγά, συμπαρασύρουν προς τα πάνω και τις τιμές για κάποια απλά σνακ που μέχρι πριν λίγα χρόνια κόστιζαν, για παράδειγμα, σε έναν εργαζόμενο έως 5 ευρώ, να κοστίζουν τώρα πάνω από 10 ευρώ.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για το κολατσιό ενός εργαζόμενου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί περισσότερο από 60%, με την ακρίβεια να συνεχίζει να καλπάζει. Την ίδια ώρα, πρωτοφανής εικόνες με αντικλεπτικά σε βασικά είδη διατροφής και βρεφικά γάλατα, καταγράφηκαν σε σούπερ μάρκετ περιοχής που πλημμύρισε πρόσφατα στα Τρίκαλα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καθώς έχουν χάσει… τα πάντα. Δεν έχουν πλέον καλλιεργήσιμη γη, δεν έχουν τα απαραίτητα εργαλεία ενώ η αυξανόμενη ακρίβεια «χτυπά» και τους ίδιους.

Όπως λένε, ο μεγάλος φόβος είναι ότι οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες θα είναι ένα ασταμάτητο τσουνάμι ακρίβειας, το οποίο θα τους βρει εκ νέου απροστάτευτους…