ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ - Έλληνας: «Έκανα ωτοστόπ, μου ζήτησαν χρήματα, όλοι έκλαιγαν»

Πόλεμος στο Ισραήλ - Έλληνας: «Έκανα ωτοστόπ, μου ζήτησαν χρήματα, όλοι έκλαιγαν»

Έλληνας εξιστορεί καρέ καρέ πώς ξεκίνησε ο πόλεμος στο Ισραήλ και λέει πώς κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα μας 

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να στέλνει το μήνυμα ότι θα αλλάξει ο χάρτης μετά τις επιχειρήσεις και τη Χαμάς να απαντά στα πυρά.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν οι Έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη για προσκύνημα με τις ιστορίες τους να συγκλονίζουν για τον εφιάλτη που έζησαν.

«Οι σειρήνες ήχησαν στις 06:45 το πρωί. Ήταν πρωτόγνωρο για μας που δεν ζούμε σε εμπόλεμη χώρα. Τρομοκρατηθήκαμε πάρα πολύ. Φοβηθήκαμε, δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Δεν ξέραμε πού να πάμε, πού να κρυφτούμε. Ήμασταν στο έλεος του Θεού, καθαρά μόνοι μας σε ένα ξένο μέρος», λέει στον Alpha Έλληνας που κατάφερε να γυρίσει από το Ισραήλ.

Μάλιστα συνεχίζει: «Ρουκέτες εμφανίζονταν συνεχώς στον ουρανό. Δεν έβρισκα κανέναν στα τηλέφωνα. Πήρα το ρίσκο να πάρω την τσάντα μου, να χαιρετίσω τους φίλους μου και να ξεκινήσω μόνος μου στον δρόμο. Τους είπα ότι φεύγω και με κοιτούσαν αποσβολωμένοι. Το ξενοδοχείο που μέναμε απέχει 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Ήταν πολύ μακριά για έναν άνθρωπο που δεν έχει μέσο για να κινηθεί. Έκανα ωτοστόπ, μου ζήτησαν λεφτά, έδωσα την κάρτα μου και με κατέβασαν. Πήρα άλλο αυτοκίνητο, έφτασα στο αεροδρόμιο και μπήκα στο καταφύγιο. Άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες. Πήγαμε σε άλλο καταφύγιο. Ήμουν ο μοναδικός Έλληνας», περιγράφει.