ΕΛΛΑΔΑ

Φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου στις Σέρρες: «Χωρίς καμία διάταξη ασφαλείας»

Φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου στις Σέρρες: «Χωρίς καμία διάταξη ασφαλείας»

Ο μαθητής σκοτώθηκε έπειτα από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ο δημοτικού σχολείου Σερρών τον Δεκέμβριο του 2022 - Τι έδειξε η έκθεση πραγματογνωμόνων

Φως στα αίτια της έκρηξης στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός μικρού μαθητή, ρίχνει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

Το άτυχο παιδάκι μαζί με τους άλλους συμμαθητές τους έπαιζαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όταν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο αποκολλήθηκε η πόρτα με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσει και να βρει τραγικό θάνατο.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης της υπόθεσης ορίστηκαν πραγματογνώμονες οι οποίοι παρέδωσαν το πόρισμα στο οποίο αποδίδονται οι ευθύνες για την τραγική κατάληξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha στο πόρισμα κόλαφος, διαπιστώνονται ξεκάθαρες ευθύνες του κατασκευαστή, των υπευθύνων του Δήμου Σερρών και των αρμοδίων του υπουργείου Παιδείας που επέτρεψαν παρανόμως να λειτουργεί ως χώρος προαυλίου το σημείο μπροστά στο μοιραίο λεβητοστάσιο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στα Διαβατά – Ορατοί πυκνοί μαύροι καπνοί

Μητέρα καταγγέλλει ότι η 17χρονη κόρη της έχει πέσει θύμα μαστροπών - «Μπορει να αποβεί μοιραίο»

Τραγωδία στο Κιλκίς: Νεκρός 55χρονος σε εργατικό δυστύχημα σε εργοτάξιο