ΕΛΛΑΔΑ

Πλειστηριασμοί: Συγκλονίζει 67χρονη που έχασε το σπίτι της – Έρχονται πάνω από 13.000 μέσα στο 2024

Πλειστηριασμοί: Συγκλονίζει 67χρονη που έχασε το σπίτι της – Έρχονται πάνω από 13.000 μέσα στο 2024

Πλειστηριασμοί: Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες υπερχρεωμένοι δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έως το τέλος του 2024 αναμένεται «τσουνάμι» πλειστηριασμών καθώς περισσότερες από 13.000 κατοικίες αναμένεται να βγουν στο σφυρί.

Σε απόγνωση οι δανειολήπτες

Η κ. Λίζα Τρύφωνος που είχε πάρει τραπεζικό δάνειο, ύψους 40.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο, για να στηρίξει τη μικρή επιχείρηση πώλησης παπουτσιών που διατηρούσε στην Κυψέλη. Ωστόσο το 2015, δεν άντεξε και έβαλε λουκέτο στην επιχείρηση με αποτέλεσμα από τότε να παραμείνει άνεργη και άπορη. Το δάνειο της «κοκκίνησε», το σπίτι της βγήκε στο σφυρί, το «χτύπησε» Fund και το μεταβίβασε σε εταιρεία.

«Να μην το ζήσει κανείς αυτό», λέει η άτυχη δανειολήπτρια μιλώντας στην κάμερα του Star ενώ παράλληλα σημείωσε: «Είναι η πρώτη μου κατοικία. Αυτή τη στιγμή με φιλοξενεί η αδερφή μου, που έχει ένα σπίτι μικρό».

Πλέον η 67χρονη γυναίκα ζητά να «παγώσει» η διαδικασία της έξωσης έως τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση ανακοπής του πλειστηριασμού.

«Τώρα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της κατοικίας της συναδέλφου. Δεν είναι δυνατόν να πετάνε μία άνεργη γυναίκα στον δρόμο», τονίζει από την πλευρά του ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αττικής Θανάσης Καλαμπαλίκης.

Υπάρχουν ωστόσο και δανειολήπτες, όπως η δάσκαλα Έφη Παπαπαναγιώτου, η οποία δεν το βάζει κάτω και παλεύει να σώσει την πρώτη της κατοικία.

«Ζητήσαμε λιγότερο ποσό προκαταβολής, μικρότερη μηνιαία δόση. Το παλεύουμε, αγωνιζόμαστε και θα το καταφέρουμε στο τέλος», ανέφερε η κ Παπαναγιώτου.

Διαβάστε επίσης:

Αναβιώνει στο Εφετείο η φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Πάτρα: Νεαροί επιτέθηκαν σε ηλικιωμένο – Νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι σε σοβαρή κατάσταση

Γέμισε καπνούς η πόλη της Λαμίας - Τι συνέβη