ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο - 17χρονη με αλλεργικό σοκ: «Ο εγκέφαλός της έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από την ανοξαιμία»

Ηράκλειο - 17χρονη με αλλεργικό σοκ: «Ο εγκέφαλός της έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από την ανοξαιμία»

«Περιμένουμε την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου», ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια.

Συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, η οποία κατέρρευσε το πρωί της Κυριακής, μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη, στο πλαίσιο της εκδρομής του σχολείου της στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι γιατροί επισημαίνουν ότι το μέγεθος της βλάβης που υπέστη ο εγκέφαλος της ανήλικης θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μιλώντας στη “Νέα Κρήτη”, ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης επεσήμανε ότι οι ζωτικές της λειτουργίες είναι σταθεροποιημένες.

Σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, «περιμένουμε τώρα την εξέλιξη της βλάβης του εγκεφάλου, έχοντας το παιδί σε πρωτόκολλο προστασίας του εγκεφάλου».
«Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία και κλινικά και από την απεικόνιση ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», δήλωσε με νόημα ο κ. Κιούλπαλης.

Πώς έγινε το περιστατικό

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που η 17χρονη έπαιρνε πρωινό μαζί με συμμαθητές της στο ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι φέρερεται να κατανάλωσε συσκευασμένο βούτυρο αλλά γνώριζε ότι είχε αλλεργία και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαθήτρια μόλις ένιωσε αδιαθεσία, μετέβη στο δωμάτιό της προκειμένου να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Φέρεται, μάλιστα, να προκύπτει ότι εκείνες τις στιγμές συνομίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της, η οποία πιθανώς να τη συμβούλεψε να κάνει και δεύτερη ένεση όταν αντιλήφθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της δε βελτιωνόταν.

Ενώ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αρκετό για να κινητοποιήσει συμμαθήτριες της 17χρονης, οι τελευταίες αναζήτησαν τη φίλη τους. Τα κορίτσια βρήκαν αναίσθητη τη 17χρονη μέσα στο δωμάτιό της και άμεσα ενημέρωσαν τους συνοδούς καθηγητές τους.

Εξάλλου ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά και η διεύθυνση του ξενοδοχείου, όπου είχε καταλύσει το σχολείο της 17χρονης. Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είχε ήδη παραλάβει την κοπέλα, μεταφέροντάς την εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Δε γνωρίζαμε την αλλεργία»

«Ήρθαν το Σάββατο το απόγευμα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Δημήτρης Παπαδάκης, που συμπλήρωσε ότι τα παιδιά και οι καθηγητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε από το παιδί, ούτε από τους συνοδούς καθηγητές. Έχουμε όλοι στο ξενοδοχείο συγκλονιστεί από το περιστατικό αυτό (...). Απ’ ό,τι ξέρουμε, απ’ ό,τι λένε τα παιδιά, έφαγε ένα κομμάτι βούτυρο, συσκευασμένο βούτυρο με ψωμί», μας εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, που επεσήμανε ότι, αφού ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο μετέβη επιτόπου μέσα σε λίγα λεπτά.