ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για την έξαρση του κορονοϊού: «Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα»

«Καμπανάκι» Σαρηγιάννη για την έξαρση του κορονοϊού: «Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα»

Κορονοϊός: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός», σημείωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης για την έξαρση του κορονοϊού όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αναμένεται να φτάσουμε έως και τα 8.800 ημερήσια κρούσματα.

«Τα Χριστούγεννα ήμασταν στα 5.800 ημερήσια κρούσματα», πρόσθεσε ο καθηγητής για να συνεχίσει: «Όταν έχουμε μεγάλη διασπορά αυξάνουμε τις πιθανότητες να έρθουμε σε επαφή με τον ιό, επομένως στις ευπαθείς ομάδες αυξάνεται η πιθανότητα για κρίσιμη νόσηση».

«Περιμένουμε αυξήσεις στις νοσηλείες και στους θανάτους, περίπου στους 78 με 80», τόνισε ακολούθως.

Συναγερμός για το άνοιγμα των σχολείων

Στο μεταξύ έχει σημάνει συναγερμός για το άνοιγμα των σχολείων λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Αναφορικά με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο εν μέσω έξαρσης του ιού ο καθηγητής σημείωσε: «θεωρώ ότι είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά για να είναι σιγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο», ενώ σχετικά με τις μάσκες αλλά και για την προστασία που προσφέρουν είπε: «Η μάσκα είναι χρήσιμη, αλλά θεωρώ ότι είναι θέμα προσωπικής εκτίμησης του καθενός».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Θέλουν να τελειώσουν το DNA του Έλληνα

Εύβοια: Άνδρας εντοπίστηκε αναίσθητος σε κεντρική οδό

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για τον θάνατο του 15μηνου βρέφους - Στην Αλβανία η ταφή του