ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Λήμνος: Σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσε στη Λήμνο η σφοδρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που πνέουν από χθες στο νησί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην ηλεκτροδότηση καθώς από τους θυελλώδεις νοτιάδες προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε στύλους, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού να μην ηλεκτροδοτούνται. Συγκεκριμένα, περιοχές της Μύρινας, της Ατσικής, η περιοχή του Αεροδρομίου, του Κάσπακα, σε Άγιο Δημήτριο, Σαρδές, Κορνό, Δάφνη και Κατάλακκο.

Δύο οχήματα καταπλακώθηκαν από πτώση τοιχίο του γηπέδου Ατσικής, προβλήματα και στη γέφυρα Ραγκαβά στον Κάσπακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Το Γυμνάσιο Μύρινας έκλεισε με εντολή Δημάρχου και απομακρύνθηκαν οι μαθητές από το σχολείο, καθώς νερά μπήκαν στις τάξεις αλλά και λόγω των προκάτ αιθουσών που κρίθηκαν επισφαλείς.

Η Δήμαρχος Λήμνου μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι «από τις 6 το πρωί που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το ύψος της βροχής έφτασε τους 150 τόνους ανά στρέμμα. Τα συνεργεία βρίσκονται από νωρίς στο δρόμο, τα φαινόμενα είναι ακραία και συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα».

Στις περιοχές που έχουν πληγεί βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Έπαρχος Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν πτώσεις δέντρων, καθώς επίσης και για παρουσία φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

“Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά στη γέφυρα Ραγκαβά, η οποία είναι κλειστή στην κυκλοφορία και απευθύνουμε έκκληση να μην προσεγγίσει κανείς το εν λόγω σημείο.

Επίσης, οι οδηγοί καλούνται να μην κινούνται σε περιοχές με χειμάρρους και ιρλανδικές γέφυρες.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τη ΔΕΗ και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης της Σχολικής Μονάδας και σε συναπόφαση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τιμ. Θεοφανέλλη και κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Γυμνάσιο Μύρινας θα είναι κλειστό σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταιγίδες, λασποβροχές και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες

Βροχές καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/02 στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και σε τμήματα του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr στο υπόλοιπο της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

  • Οι βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.
  • Οι βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.
  • Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.
  • Λασποβροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια.
  • Οι ενισχυμένοι αρχικά νότιοι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου και η κεραυνική δραστηριότητα μεταξύ 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 12/02.