Ραντεβού στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ δίνουν οι αγρότες - Τι θα κάνουν σε μπλόκο της Αστυνομίας

Ενισχύονται και αυξάνονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα - Συσκέψεις στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για τη στάση της κυβέρνησης στην κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα. 
Ραντεβού στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ δίνουν οι αγρότες - Τι θα κάνουν  σε μπλόκο της Αστυνομίας
2'

Το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο και με τρακτέρ, στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, είπε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Επιτροπής Αγροτών-Μπλόκοι Πλατυκάμπου μιλώντας στο ACTION24.

«Θα έρθουμε συντεταγμένα. Θα κάνουμε το συλλαλητήριο μας. Θα παραμείνουν τα τρακτέρ ένα βράδυ και θα φύγουμε και πάλι συντεταγμένα. Θέλουμε να αναδείξουμε το πρόβλημα και τα αιτήματά μας» είπε ο κ. Μαρούδας.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δεν επιτρέψει την έλευση των τρακτέρ στην Αθήνα, απαντήσε ότι εκεί που θα είναι το μπλόκο της Αστυνομίας θα παραμείνουν τα τρακτέρ και θα κάνουμε ένα ωραίο μπλόκο.

Επιχειρώντας να προσδιορίσει τον αριθμό των τρακτέρ που θα κατέβουν στην Αθήνα, είπε πως δεν θα είναι 500, αλλά διαχειρίσιμος για να μπει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει μπλόκο στα τρακτέρ αν επιχειρήσουν μαζική κάθοδο στην Αθήνα.

Τα επιχειρησιακά σχέδια για την αποφυγή μαζικής είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα, θα βρεθούν επί τάπητος της πρώτης μεγάλης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στην ΕΛΑΣ.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων για το Σαββατοκύριακο.

Δείχοντας τη διάθεσή τους, το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο, και προχώρησαν στον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας.

Σε νέο μπλόκο του αυτοκινητόδρομου Ε65 προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι αγρότες στην Καρδίτσα, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στον πρωθυπουργό με έναν πρωτότυπο τρόπο, ένα αναμμένο φαναράκι.

Οι αγρότες προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Στο σημείο για ακόμα μια φορά είναι παρατεταγμένα τρακτέρ.

Σημειώνεται πως οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Χαλκιδική: Αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών


Κλειστή για περίπου δύο ώρες θα παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών στο ύψος της Πορταριάς.

Αγρότες με τρακτέρ απέκλεισαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Άνδρες της τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία από παρακαμπτήριες οδούς, από τα Νέα Πλάγια και τα Νέα Μουδανιά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή