ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Ανήλικος λήστεψε μαγαζί και έφυγε σαν... κύριος - Βίντεο ντοκουμέντο

Χαλκίδα: Ανήλικος λήστεψε μαγαζί και έφυγε σαν... κύριος - Βίντεο ντοκουμέντο

Η στιγμή της ληστείας καταγράφηκε από κάμερα

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται η απίστευτη περίπτωση απόπειρας ληστείας από ανήλικο δράστη τα ξημερώματα της Τρίτης σε κατάστημα εστίασης στις Καμάρες Χαλκίδας.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 5:00, όταν ο ανήλικος μπαίνει στο κατάστημα και η ιδιοκτήτρια έρχεται αντιμέτωπη μαζί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ανήλικος με προκλητική απάθεια περνάει πίσω από τον πάγκο. Στη συνέχεια κρατώντας ένα μαχαίρι κατευθύνεται στην ταμειακή μηχανή την οποία και ανοίγει ώστε να πάρει τα χρήματα.

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του καταστήματος παραμένει ψύχραιμη και βρίσκεται ακριβώς πίσω του προσπαθώντας να τον απομακρύνει από το σημείο, ενώ κατάφερε παράλληλα να πετάξει το μαχαίρι.

Αμέσως μετά, ο ανήλικος δράστης, αφού έχει αφαιρέσει χρήματα από την ταμειακή, τρέχει, καβαλά τον πάγκο, πηδάει στον χώρο εξυπηρέτησης των πελατών και αμέσως τρέχει να διαφύγει, αλλά τελικά πέφτει στο δάπεδο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η γυναίκα παρέμεινε ψύχραιμη, καθώς μεγαλώνει τρία παιδιά και δεν είχε άλλη επιλογή, ώστε να διακινδυνεύσει -περισσότερο- τη ζωή της.

Τελικά, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη με την κατηγορία για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή τροχοφόρου.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης πρόκυψε ότι, νωρίτερα ο δράστης είχε αφαιρέσει σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα από περιοχή της Χαλκίδας, την οποία χρησιμοποίησε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής για τη διάπραξη της