ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Μπαράζ σεισμών από 3,2 έως 3,7 Ρίχτερ

Κεφαλονιά: Μπαράζ σεισμών από 3,2 έως 3,7 Ρίχτερ

Συνεχίζεται η αγωνία στην Κεφαλονιά με τις σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται από τις 27 Φεβρουαρίου

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά, οι οποίες προβληματίζουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους σεισμολόγους, οι οποίοι παρακολουθούν το φαινόμενο στενά μέχρι να βγουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μετά τις 18:00 στο σημείο που γίνονται όλοι οι σεισμοί την τελευταία εβδομάδα, δηλαδή βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς.

Σεισμοί στην Κεφαλονιά - Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Ίσως πρόκειται για ένα σμήνος σεισμών»

Οι σεισμοί στην Κεφαλονιά έχουν ξεκινήσει από τις 27 Φεβρουαρίου με την πρώτη εικόνα να δείχνει ότι πρόκειται για σμήνος σεισμών.

O σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Newsbomb.gr για τη συνεχή σεισμική ακολουθία.

«Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε στο βορειοδυτικό μέρος της Κεφαλονιάς στις 27 Φεβρουαρίου πρίν από 5 μέρες και συνεχίστηκε όλες αυτές τις ημέρες. Σήμερα εντάθηκε. Δηλαδή έχουν γίνει και περισσότεροι σεισμοί και με σχετικώς μεγαλύτερα μεγέθη», περιέγραψε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Σήμερα έκανε 3,5 και 3,4 Ρίχτερ που είναι τα μεγαλύτερα των τελευταίων πέντε ημερών. Προς το παρόν δίνει την εικόνα ενός σμήνους. Στην περίπτωση του σμήνους οι σεισμοί μένουν σε σχετικώς χαμηλά μεγέθη μέχρι 4 Ρίχτερ και δεν κλιμακώνεται έτσι ώστε να μας δώσει έναν πολύ ισχυρότερο σεισμό», ανέλυσε ο σεισμολόγος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος η εικόνα αυτή είναι «με επιφύλαξη προς το παρόν και αυτή είναι η σωστή γλώσσα της επιστήμης».

«Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό αυτή είναι η εκτίμηση προς το παρόν. Από δω και πέρα παρακολουθούμε πολύ καλά πλέον οι επιστήμονες την εξέλιξη και εάν χρειαστεί να επανέλθουμε με νεότερες εκτιμήσεις»