ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το Ολύμπιον, αντιδράσεις για βέβηλο κατά του Ιησού ντοκιμαντέρ

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το Ολύμπιον, αντιδράσεις για βέβηλο κατά του Ιησού ντοκιμαντέρ

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία αρχαίας αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Της Φανής Χαρίση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παρά την καθολική απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης από την Γενική Αστυνομική Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αυτοαποκαλούμενοι «αλληλέγγυοι» έξω απο το σινε ΟΛΥΜΠΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη όπου στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Αδέσποτα κορμιά».

Η απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης από την ΓΑΔΘ απο τις 2 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα εκδόθηκε προκειμένου να μην σημειωθούν τυχόν επεισόδια καθώς αναρχικοί και αντιεξουσιαστες είχαν κάλεσμα συγκέντρωσης ενάντια στην συγκέντρωση που θα έκαναν στις 7μμ μέλη του Ιερού Λόχου που ήθελαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στη βέβηλη αφίσα της ταινίας στην οποία παρουσιάζεται στη θέση του Εσταυρωμένου μια γυμνοστηθη γυναίκα.

Κι ενώ ο Ιερός Λόχος ακύρωσε λόγω της αστυνομικής απαγόρευσης την συγκέντρωση του, αναρχικοί συγκεντρωθηκαν πάνω από το Αγαλμα του Βενιζέλου καθώς και αλληλεγγυοι έξω από το ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους οδήγησαν κάτω από το πλακόστρωτο της Αριστοτέλους ενώ αυτην την ώρα πραγματοποιούν πορεία σε δρόμους της πόλης.
Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση κατά της αφίσας κι όχι της ταινίας εξέδωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης , Φιλοθεος.

Αυτή την ωρα έξω απο το ΟΛΥΜΠΙΟΝ διάφορα άτομα περιμένουν να εισέλθουν στην αίθουσα για να δουν την ταινία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους πριν την είσοδό τους.