ΕΛΛΑΔΑ

Ριζούπολη: Αναζητείται ένοικος που είχε απειλήσει ότι θα έβαζε φωτιά

Ριζούπολη: Αναζητείται ένοικος που είχε απειλήσει ότι θα έβαζε φωτιά

Από την φωτιά κινδύνεψε να καεί ζωντανή μια οικογένεια, ανάμεσά τους ένα 13χρονο παιδί

Τα χειρότερα πρόλαβε η Πυροσβεστική με την άμεση επέμβασή της σε πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε πολυκατοικία στην περιοχή της Ριζούπολης.

Από την πυρκαγιά μάλιστα, κινδύνεψε να καεί ζωντανή μία οικογένεια. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα 13χρονο παιδί.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους 5 άτομα

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας. Οι φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά τύλιξαν τον όροφο με τους ενοίκους των υπόλοιπων διαμερισμάτων να μην μπορούν να κατέβουν στον δρόμο με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα πίσω μπαλκόνια περιμένοντας την πυροσβεστική.

Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και σωτήρια για τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι με κλιμακοφόρα οχήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Αμέσως, τους χορηγήθηκε οξυγόνο από διασώστες και πέντε άτομα -ανάμεσά τους και ένα παιδί- μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εισπνεύσει καπνούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων, εξετάζεται ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έβαλε τη φωτιά ένας ένοικος της πολυκατοικίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε απειλήσει τους υπόλοιπους ενοίκους ότι θα το έκανε. Ο ένοικος της πολυκατοικίας αναζητείται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.