ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για τη φωτιά στην Κερατέα

Τέσσερις συλλήψεις για τη φωτιά στην Κερατέα

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα η οποία απείλησε σπίτια και έγινε η αιτία να τραυματισθούν ελαφρά τρεις πυροσβέστες.

Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι συλληφθέντες είναι δύο 57χρονοι ένας 46χρονος και ένας 37χρονος.

Όλοι είναι ελληνικής υπηκοότητας οι οποίοι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες και συγκεκριμένα κοπή με τροχό με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί από σπινθήρα η πυρκαγιά.

Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνολικά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, σε όλη την ελληνική επικράτεια και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των ισχυρών ανέμων τέθηκε σε επιφυλακή όλη η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά στην Κερατέα εκδηλώθηκε στη Δροσιά και επεκτάθηκε στους οικισμούς, Αγιασμός, Καταφύγι, Παλαιά Φώκαια, Λεγρενβά και Θυμάρι.

Ταυτόχρονα στην περιοχή της Αττικής εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Ντράφι Παλλήνης, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου. Οι τρεις τελευταίες ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμη η φωτιά της Κερατέας.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη φωτιά σε Παλαιά Φώκαια - Κερατέα