ΕΛΛΑΔΑ

Με Black out απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Με Black out απειλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από τεντωμένο σχοινί «κρέμονται» οι σχέσεις κυβέρνησης – ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την δεύτερη να εμφανίζεται «ετοιμοπόλεμη» και να απειλεί ακόμα και με black out εάν προχωρήσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στη μέση, όπως πάντα όμως, βρίσκονται οι καταναλωτές και μάλιστα εν μέσω θέρους και καύσωνα. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός, ότι αυτές τις ημέρες η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια έχει ανεβεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα να λειτουργούν στο φουλ όλες οι μονάδες της ΔΕΗ αλλά και των ιδιωτών. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν αν βγουν εκτός μερικές μονάδες παραγωγής λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων τότε δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος .Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωση της, τονίζει, ότι «όπως έκανε πάντα θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια των όσων οι νόμοι ορίζουν» και τονίζει πως «το Σύνταγμα, ακόμα προστατεύει το δικαίωμα στην απεργία».

Όμως αυτό ,όπως τονίζεται στην ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες και τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η κυβέρνηση θα εκδηλώσει την πολιτική της για τον τομέα της Ενέργειας και τη ΔΕΗ. «Τότε θα παρθεί η όποια απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, ότι «εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει, ότι ιδιωτικοποιούμενη η ΔΕΗ ή ξεπουλώντας διάφορα κομμάτια της (π.χ. μονάδες), αύριο το πρωί ο καταναλωτής θα έχει φθηνότερη κιλοβατώρα εμείς θα συμφωνήσουμε η ιδιωτικοποίηση να γίνει από σήμερα κιόλας». Επιπλέον, κάνει ακόμη λόγο για «όργιο μαύρης προπαγάνδας και διαστρέβλωσης των θέσεων της συνομοσπονδίας στη σχεδιαζόμενη εκποίηση της τελευταίας μεγάλης δημόσιας επιχείρησης».