ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα βρει η κυβέρνηση τα 3 δισ. ευρώ

Πού θα βρει η κυβέρνηση τα 3 δισ. ευρώ

Την είσπραξη τριών δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να δρομολογήσει η κυβέρνηση, με την εφαρμογή μέτρων που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα, αλλά παρέμεναν σε «αναμονή» λόγω εκλογών.

Η επόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ξεμπλοκάρει μέτρα που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το «Έθνος», υποστηρίζει ότι τα 3 δισεκατομμύρια θα εξοικονομηθούν κατά κύριο λόγο από το τέλος ακινήτων του 2012. Το «χαράτσι» για το τρέχον έτος θα φέρει 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια θα αποφέρουν 200 εκατομμύρια ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύσει αναδρομικά από την ιη Ιουλίου.

Τέλος, τα 600 εκατομμύρια ευρώ που υπολείπονται η κυβέρνηση σκοπεύει να εξοικονομήσει από την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Για τη ρύθμιση αυτή, εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις ώστε να είναι δυνατόν να εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης:

Μείωση μέχρι 20% στα ειδικά μισθολόγια