ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Στα ίχνη κυκλώματος που έκλεβε φορτηγά και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν πουλώντας τους κινητήρες και τα άλλα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά έφτασε η αστυνομία.

Έπειτα από συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας και αξιοποίηση πληροφοριών, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντόπισαν στον Ασπρόπυργο περιφραγμένο χώρο, στον οποίο λειτουργούσε «μάντρα» εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ειδικό γερανοφόρο όχημα μεταφόρτωνε κινητήρες και άλλα ανταλλακτικά σε κοντέινερ.

Εντός του χώρου της «μάντρας» βρέθηκαν 11 κινητήρες φορτηγών αυτοκινήτων τέσσερις κινητήρες επιβατηγών αυτοκινήτων και μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων (πόρτες, ημιαξόνια, κιβώτια ταχυτήτων κ.λπ.).

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης χρηματικό ποσό -6.200- ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και πλήθος εγγράφων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι 10 από τους παραπάνω κινητήρες, οι οποίοι είναι μεγάλης αξίας, ανήκουν σε φορτηγά αυτοκίνητα που η σπείρα είχε αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Αττικής το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συνελήφθησαν δέκα άτομα εκ των οποίων ένας Έλληνας και εννέα αλλοδαποί (έξι υπήκοοι Νιγηρίας, ένας Αιγύπτου, ένας Πακιστάν και ένας Γκάνας).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.