ΕΛΛΑΔΑ

«Καθαρίζει» η Θεσσαλονίκη από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

«Καθαρίζει» η Θεσσαλονίκη από τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Νέα «επιχείρηση» ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η 15η από τις αρχές του καλοκαιριού, πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο απελευθέρωσης του κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνεται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κέντρο, στις οδούς Βαλαωρίτου, Συγγρού, Βηλαρά και Παϊκου, όπως επίσης σε καταστήματα γενικού εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην περιοχή της Πλατείας Μοριχόβου.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκαν παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, κατασχέθηκαν δεκάδες τραπεζοκαθίσματα, ενώ επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Η δημοτική αρχή θα βάλει τέλος σε νοοτροπίες και πρακτικές που αποκλείουν τους πολίτες από πεζοδρόμια και πεζόδρομους. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οφείλουν να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να παρακωλύεται η ελεύθερη χρήση - προσπέλαση των πεζοδρομίων από μόνιμα εμπόδια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρμόδιων αντιδημάρχων οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης.