ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Κρήτη: «Έκτακτο προσκλητήριο για 135 καταδρομείς»

Νέα Κρήτη: «Έκτακτο προσκλητήριο για 135 καταδρομείς»

Η «Νέα Κρήτη» αποκαλύπτει σε άρθρο της πως έγινε ξαφνικό στρατιωτικό «προσκλητήριο» σε 135 κρητικούς αλεξιπτωτιστές για να βρεθούν σε Καστελόριζο και Κάρπαθο σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επιστράτευσης.

Χαρακτηριστικά περιγράφει:

« Πρωί Κυριακής. Λίγα λεπτά πριν τις 8.Στην πύλη της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, επικρατεί ασυνήθιστος συνωστισμός. Νέοι, ηλικίας 20 έως και

30 ετών, αρχίζουν να καταφθάνουν μπροστά από το φυλάκιο του στρατοπέδου. Στα χέρια τους κρατούν στρατιωτικά ¨προσκλητήρια¨ Όσο οι δείκτες πλησιάζουν για να δείξουν ακριβώς 8 οι πολίτες πυκνώνουν .

Όλοι τους με σωματική διάπλαση που παραπέμπει σε στρατιώτες που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές δυνάμεις. Αξιωματικός της ΣΕΑΠ παραλαμβάνει την ομάδα των συνολικά 135 ανδρών που φορούσαν πολιτικά για να τους οδηγήσει μπροστά από το Διοικητήριο της ΣΕΑΠ όπου εκεί τους αναμένει για το καλωσόρισμα ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Γιώργος Μαυρομανωλάκης …….

Γρήγορα οδηγούνται στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού, εκεί όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ψυχαγωγίας της Μονάδας. Παίρνουν θέσεις στην αίθουσα ενώ μπροστά τους βρίσκονται χάρτες με τους οποίους αποτυπώνεται το Ανατολικό Αιγαίο κατά μήκος των Δωδεκανήσων εως και την Κύπρο. Ο Αξιωματικός της ΣΕΑΠ ενημερώνει τηλεφωνικά ότι όλα είναι έτοιμα, και λίγα μόλις λεπτά αργότερα εμφανίζεται στην αίθουσα Αξιωματικός της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων. Λίγα βήματα πιο πίσω κάνει την εμφάνιση του ο πράσινος μπερές. Πρόκειται για λοχαγό των καταδρομέων. Από εκείνη τη στιγμή και για 5 σχεδόν ώρες θα ξεκινήσει μια ασυνήθιστη και σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων.»

Και το άρθρο συνεχίζει:

«Αξιωματικός της Α.Σ.Δ.Ε.Ν και λοχαγός των καταδρομέων χωρίς να χρονοτριβούν αποκαλύπτουν τον σκοπό του αιφνιδίου και άκρως περίεργου(αφού δεν επρόκειτο για μετεκπαίδευση) ¨προσκλητηρίου¨. Η εντολή από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι συγκεκριμένη:

«Άμεσα να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ» .