ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μικρογεύματα για μαθητές σε σχολεία

Θεσσαλονίκη: Μικρογεύματα για μαθητές σε σχολεία

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες παιδιών του δημοτικού σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν σιτίζονταν σωστά ξεκίνησε ο δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες, τους συλλόγους γονέων και τον σύλλογο εθελοντών της περιοχής.

Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο εντεταλμένος κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Γιώργος Λίλτσης, το πρόβλημα διαπιστώθηκε ήδη από την περσινή χρονιά, οπότε ξεκίνησε η διανομή τροφίμων, ωστόσο φέτος η παρέμβαση γίνεται πιο συντονισμένα. Ειδικότερα, τα τρόφιμα διατίθενται απευθείας στις οικογένειες με διακριτικό τρόπο και όχι εντός του σχολικού πλαισίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας και η επιλογή των τελικών δικαιούχων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Στο μεταξύ, πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στους μαθητές ξεκίνησε σε τρία δημοτικά σχολεία του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Στο πλαίσιο αυτό καθημερινά και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα διανέμονται δωρεάν μικρογεύματα στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.