ΕΛΛΑΔΑ

Βροχερός ο καιρός

Βροχερός ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και πολύ ενισχυμένους νότιους ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά καθώς και σε περιοχές της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 16 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι.

Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 ως 21 βαθμούς. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.