ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η αστυνομία προχώρησε εχθές το μεσημέρι στη σύλληψη δύο Ιρακινών, στο κέντρο της Αθήνας και ενός ημεδαπού στον Ασπρόπυργο, την ώρα που μετέφερε τριάντα δύο παράνομους μετανάστες. Αναζητούνται οκτώ επιπλέον αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες και τα υπόλοιπα μέλη που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διακινούσε παράνομους μετανάστες, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.

Για την παράνομη δράση τους διέθεταν φορτηγό όχημα, ως μέσα μεταφοράς των μεταναστών καθώς επίσης και μια εγκαταλειμμένη οικία στην περιοχή του Μεταξουργείου, την οποία είχαν μεταστρέψει σε χώρο συγκέντρωσης και παραμονής των μεταναστών και ως ενδιάμεσο «σταθμό» για την προώθηση τους στον τελικό προορισμό. Για τις «υπηρεσίες» τους αυτές το κύκλωμα λάμβανε από κάθε μετανάστη χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 2.000 έως 4.800 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα SIM, καθώς και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.