ΕΛΛΑΔΑ

Αραβαντινός: Οι πλούσιοι στη φυλακή τρώνε σολομό!

Αραβαντινός: Οι πλούσιοι στη φυλακή τρώνε σολομό!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναντα μέλη της της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής όταν ο Αντώνης Αραβαντινόςτους ενημέρωσε πως οι πλούσιοι κρατούμενοι ζουν σαν βασιλιάδες στη φυλακή.

Δεν σιτίζονται με το συσσίτιο που διατίθεται στους άλλους κρατουμένους, αλλά με χαβιάρι και σολομό!

"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε " είπε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού και πρόσθεσε «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;»

«Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;». του απάντησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη για να πάρει την εξής απάντηση:

«Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια σε λίγο θα πάρω σύνταξη αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά» απάντησε εκείνος αναφέροντας επίσης πως οι φτωχοί κρατούμενοι προτιμούν να είναι μέσα στη φυλακή για να τρώνε ένα πιάτο φαγητό.

«Δεν υπάρχει κανένα σωφρονιστικό σύστημα. Υπάρχει σύστημα κράτησης και μάλιστα ανασφαλές. Μένουν στην φυλακή όσοι θέλουν. Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα. Το έχουμε δει. Και ότι έχουν καιρό να φύγουν είναι επειδή μέσα στη φυλακή βρίσκουν ένα κομμάτι ψωμί. Επιπλέον, δεν υπάρχει σωφρονισμός. Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής».