ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός από πυρκαγιά στο πλοίο «Sorrento»

Συναγερμός από πυρκαγιά στο πλοίο «Sorrento»

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε στο επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Sorrento» σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν εν πλω και είχε αποπλεύσει από λιμένα Πάτρας με προορισμό τον λιμάνι Μπρίντεζι της Ιταλίας και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο δωμάτιο συσσωρευτών εφεδρικής παροχής ηλεκτρικής ισχύος από την οποία καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς 17 από τους συνολικά 38 υφιστάμενους συσσωρευτές ανάγκης, η οποία κατασβέστηκε εγκαίρως με χρησιμοποίηση του μόνιμου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς το οποίο είναι εγκαταστημένο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εσωτερικό του αριθμ. Νο2 πίνακα διανομής εφεδρικής ηλεκτρικής ισχύος, ο οποίος βρίσκεται εντός του χώρου της εφεδρικής γεννήτριας ανάγκης και καταστράφηκε ολοσχερώς στο εσωτερικό του, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως από την ομάδα αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Στο «Sorrento» επέβαιναν δέκα εννέα 19 επιβάτες με προορισμό την Ιταλία, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ή επιβάτη ενώ δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης της αξιοπλοΐας του.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων