ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Αγορά πετρελαίου βάση τζίρου ζητά ο εμπορικός σύλλογος

Αλεξανδρούπολη: Αγορά πετρελαίου βάση τζίρου ζητά ο εμπορικός σύλλογος

Δύσκολη είναι η αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τις επιχειρήσεις τονίζει με έγγραφό του προς το υπουργείο ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης. Ο εμπορικός σύλλογος προτείνει να ισχύσει μία νέα ρύθμιση ανάλογα με την περιοχή και το τζίρο της επιχείρησης, ώστε να υπάρχει σχετική επιδότηση.

Ολόκληρη η πρόταση του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης:

Στις δύσκολες μέρες που διανύει η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα ο κλάδος των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι επιχειρηματίες καλούνται να αντιμετωπίσουν το δυσβάσταχτο έξοδο του πετρελαίου θέρμανσης, δυσανάλογο με τον τζίρο και την κερδοφορία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εναπομείναντες πλέον εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και εξετάζοντας τα μέτρα μέριμνας υπέρ νοικοκυριών, προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η διαρκής και ανισομερής επιβάρυνση του Έλληνα μικρομεσαίου επιχειρηματία αναφορικά με την απουσία ανάλογων γεωγραφικών και εισοδηματικών κριτηρίων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και στις επιχειρήσεις. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης την παρούσα χρονική περίοδο πρόκειται να έχει άμεσες – αρνητικές συνέπειες στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ το ίδιο το μέτρο τίθεται ενάντια στις εξαγγελίες των πολυπόθητων μέτρων τόνωσης της αγοράς και ενίσχυσης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προτείνουμε λοιπόν να προχωρήσετε σε σχετική ρύθμιση με βάση τον τζίρο, την κερδοφορία και την γεωγραφική ζώνη κάθε επιχείρησης ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό εξομαλύνονται οι κοινωνικές αδικίες, εξασφαλίζονται συνθήκες αξιοπρεπούς επιχειρείν και δεν πλήττεται εκ νέου η ελάχιστη και πληγείσα ρευστότητα.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Με τιμή, Μακρίδης Ευστάθιος, Πρόεδρος