ΕΛΛΑΔΑ

Tο ξινόμαυρο της Νάουσας έχει την τιμητική του!

Tο ξινόμαυρο της Νάουσας έχει την τιμητική του!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας και το Naoussa WineTasting Group προσκαλούν τους λάτρεις των γεύσεων και του οίνου να συμμετάσχουν στις ποικίλες εκδηλώσεις που θα ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν 16 Δεκεμβρίου στην πόλη της Νάουσας.

Το κρασί της Νάουσας θα έχει την τιμητική του σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ, ενώ τα οινοποιεία της περιοχής θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό και να το μυήσουν στα μυστικά της δημιουργίας του οίνου. Τέλος, οι μικροί φίλοι θα μπορέσουν να απασχοληθούν δημιουργικά στις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ενώσει σε μια κοινή προσπάθεια τους οινοποιούς, τους δημιουργούς τοπικών γεύσεων, τους επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης και επιδιώκει να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της μοναδικής ποικιλίας του ξινόμαυρου, στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τις τοπικές δημιουργίες οίνου και γεύσεων και στην υλοποίηση μιας πολυσχιδούς εκδήλωσης που θα προωθήσει τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή ως κατεξοχήν οινικό και γαστρονομικό προορισμό, μέσα από εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.