ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω από το όριο της φτώχειας 4.000 οικογένειες στην Κέρκυρα

Κάτω από το όριο της φτώχειας 4.000 οικογένειες στην Κέρκυρα

Σε δραματική θέση έχουν βρεθεί χιλιάδες οικογένειες της Κέρκυρας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τουλάχιστον 4.000 οικογένειες ζουν κάτω από τo όριo της φτώχειας και σήμερα έσπευσαν να προμηθευτούν με προιοντα που διένειμε ο δήμος σε μία ένδειξη αλληλεγγύης.

Ο δήμος Κέρκυρας διένειμε 45 τόνους τρόφιμα (λάδι, ζυμαρικά, ρύζι, τυριά) μέσα από την υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής - Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη του Δήμου, καθώς και από εθελοντικές οργανώσεις, κάτω από τον συντονισμό που είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Πουλής, σύμφωνα με το corfu-press.com.

Το χώρο που έγινε η διανομή τροφίμων στην περιοχή της Αλεπούς επισκέφτηκε το πρωί ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής. Σε δηλώσεις του ο ίδιος αναφέρθηκε στην οργανωμένη προσπάθεια, που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και τον αντιδήμαρχο, προκειμένου να υπάρξει αυτή η ελάχιστη συμβολή σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η πατρίδα μας, με τα ποσοστά της ανεργίας να έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, χρειάζεται να δείξουμε αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Τρεπεκλής, προσθέτοντας «ότι ο Δήμος Κέρκυρας, βάζει προτεραιότητα σ' αυτή τη προσπάθεια».