ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτος ο γιατρός: Ξέχασε μέσα στην κοιλιά ασθενούς...

Απίστευτος ο γιατρός: Ξέχασε μέσα στην κοιλιά ασθενούς...

Η ηλικιωμένη επέστρεψε στο σπίτι της μετά από χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της κοιλιάς. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά η κοιλιά της άρχισε να πρήζεται...

Το περιστατικό συνέβη το Νοέμβριο του 2007, όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικος Κοζάνης, υποβλήθηκε στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε επέμβαση αφαίρεσης πλέγματος μετά από πλαστική αποκατάσταση κοιλιοκήλης. Η τότε 70χρονη γυναίκα πήρε κανονικά εξιτήριο όμως τις επόμενες μέρες η κοιλιά της πρήστηκε και παρά τις επισκέψεις της στο «Θεαγένειο», ο γιατρός εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Καθώς η ταλαιπωρία της συνεχιζόταν, επισκέφθηκε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Κοζάνη όπου οι γιατροί μετά από εξετάσεις εντόπισαν στην κοιλιά της έναν καθετήρα!

Η υπόθεση φυσικά έφτασε στο δικαστήριο.

Απολογούμενος ο χειρουργός αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι ο καθετήρας ξεχάστηκε σε προηγούμενο χειρουργείο που είχε γίνει δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ η ηλικιωμένη κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης που εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια.