ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

Βίντεο: Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3:40, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οχτώ διμοιρίες των ΜΑΤ-ΕΚΑΜ-ΥΜΕΤ, οι οποίες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και απομάκρυναν από το χώρο τους απεργούς, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 άτομα στην πύλη του αμαξοστασίου τα οποία δηλώνουν προσωπικό ασφαλείας, ενώ παρατηρείται παράλληλα προσέλευση απλού κόσμου στο σημείο, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τρεις προσαγωγές -δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας και μία γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο για συμπαράσταση- ενώ στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία στο Μετρό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.