ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Διαμαρτυρία για τα ραβασάκια σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Βίντεο: Διαμαρτυρία για τα ραβασάκια σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Σε κινητοποίηση για τα ραβασάκια της εφορίας σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι προχώρησαν λαϊκές συνελεύσεις των Προσφυγικών και οι σύλλογοι Δεμενίκων Οβρυάς, Σαραβαλίου, έξω από το κτίριο της Εφορίας της Πάτρας.

Αιτία της κινητοποίησης η μεταφορά του χαρατσιού που δεν κατέβαλαν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ στην εφορία.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, την αντίδραση προκάλεσε η αποστολή μέσω των εφοριών μαζικά επιστολών με τις οποίες επιδιώκεται η συγκέντρωση εσόδων από το απλήρωτο χαράτσι στη ΔΕΗ του 2011.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών σημειώνει τα παρακάτω: «Από μαζική συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νέων και των φορέων τους, και αγροτών της ΠΑΣΥ που ξεπέρασε κάθε προσδοκία χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών έξω από το κτίριο της εφορίας στην Πάτρα.

Αντιπροσωπία της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών και των άλλων φορέων παρέδωσε υπόμνημα αιτημάτων στον υπεύθυνο της εφορίας απαιτώντας:

-Την κατάργηση του χαρατσιού στη ΔΕΗ, και τη διαδικασία είσπραξης από όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι από την εφορία δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστούν με όλες τους τιδ δυνάμεις όσους και όσες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφληση του.

-Αλλά και τη κατάργηση όλων των αντιλαϊκών- αντεργατικών φορολογικών βαρών στη λαϊκή οικογένεια

Διακήρυξαν επίσης τη θέληση τους πως με όλα τα μέσα θα συνεχίσουν την πάλη τους για άμεσα μέτρα επιβίωσης των οικογενειών τους μέχρι την ριζική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό για να γλιτώσει η πλουτοκρατία.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στα μέσα Φλεβάρη».