ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ώρα δικαιοσύνης για την υπόθεση παιδεραστίας που συγκλόνισε

Κρήτη: Ώρα δικαιοσύνης για την υπόθεση παιδεραστίας που συγκλόνισε

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο Νίκος Σειραγάκης που θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κατηγορούμενος για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Η υπόθεση θα δικαστεί τελικά εκτός Κρήτης με απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατόπιν εισήγησης του Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης σε αίτημα που είχε υποβάλλει ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο Σειραγάκης κρατείται στις φυλακές Τρίπολης εδώ και 16 συνολικά μήνες μετά τη σύλληψη του που οδήγησε στην αποκάλυψη δεκάδων περιπτώσεων ασέλγειας εις βάρος ανήλικων.

Έτσι, σύμφωνα με το prismanews.gr, μετά απο 16 μήνες ο Σειραγάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με τη δικαιοσύνη αλλά και με τις οικογένειες των ανηλίκων που θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή με το κλίμα να προδιαγράφεται ... εκρηκτικό. Σημειώνεται ότι στην ακροαματική διαδικασία δεν θα παρουσιαστούν οι ανήλικοι όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο για την προστασία τους ενώ θα εκπροσωπηθούν απο τις οικογένειες και τους συνηγόρους τους. Παράλληλα για τον ίδιο λόγο ενδέχεται η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Νίκος Σειραγάκης παραπέμπεται να δικαστεί για ασέλγεια εις βάρος τουλάχιστον 53 ανηλίκων.

Συγκεκριμένα κατηγορείται: Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό. Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό. Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας. Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.