ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός και στο εδώλιο ο παιδεραστής Σειραγάκης

Προκλητικός και στο εδώλιο ο παιδεραστής Σειραγάκης

Για τις 24 Απριλίου διεκόπη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη του Νίκου Σειραγάκη και αφού είχαν προηγηθεί δύο καταθέσεις μαρτύρων.

Τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στα δικαστήρια του Πειραιά, καθυστέρησε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας.

Ωστόσο, σοκ προκαλεί για άλλη μία φορά η προκλητική στάση του προπονητή, ο οποίος κατηγορείται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδεραστίας στην Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν στο πλαίσιο ενός «παιχνιδιού» και πως δεν παρέσυρε κανένα παιδί.

Όπως αναφέρει το cretalive, στη δικαστική αίθουσα βρίσκονταν και οικογένειες των παιδιών-θυμάτων.

Η ώρα της αλήθειας για τον Σειραγάκη και τα θύματά του

Ο Σειραγάκης κατηγορείται ότι ασέλγησε ή αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος 53 ανηλίκων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που έτρεφαν προς το πρόσωπο του τα παιδιά.

Η δίκη διεξάγεται εκτός Κρήτης μετά από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του 48χρονου στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Κρήτης και το οποίο διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου με τον Σειραγάκη να επικαλείται λόγους ασφάλειας.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:
- της τετελεσμένης κατάχρησης σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή - εκπαιδευτικό

- της τετελεσμένης κατάχρησης σε ασέλγεια 7 ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό

- της αποπλάνησης δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,

-της τετελεσμένης και σε απόπειρα αποπλάνησης 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση 

- της τετελεσμένης και σε απόπειρα αποπλάνησης τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

-της ασέλγειας παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Σημειώνεται ότι με απόφαση του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής στην δίκη. Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης, τόνισε ότι η απόφαση συνιστά στοιχειώδη υποχρέωση του συλλόγου απέναντι στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική άνεση, να παρασταθούν ως πολιτικοί ενάγοντες στην δίκη.