ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν οι δράστες της αιματηρής ληστείας στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν οι δράστες της αιματηρής ληστείας στην Κατερίνη

Εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν ένας 47χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος Αλβανός, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί δύο Αλβανοί, 23 και 27 ετών εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο ενός 42χρονου με το πρόσχημα της εμπορίας κοσμημάτων και με την απειλή όπλου εγκλώβισαν αυτόν και την αδελφή του σε βοηθητικό χώρο και αφαίρεσαν από τις προθήκες και τα συρτάρια κοσμήματα αξίας (167.000) ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους και σε κοντινή απόσταση, μετά από προτροπές για βοήθεια από τον 42χρονο παθόντα, προσέτρεξε ένας 24χρονος υπάλληλος παρακείμενου καταστήματος και προσπάθησε να τους σταματήσει.

Ο 23χρονος δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και ακολούθως πυροβόλησε εναντίον του μία φορά ανεπιτυχώς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι μία 44χρονη υπάλληλος που εργαζόταν σε έτερο παρακείμενο κατάστημα.

Ο 27χρονος δράστης, προκειμένου να βοηθήσει τον απεγκλωβισμό του 23χρονου, πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές και ακολούθως αμφότεροι τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το σάκο με τα κοσμήματα.

Οι δράστες αρχικά διέφυγαν πεζοί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο 47χρονος συνεργός τους.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το προαναφερόμενο όχημα επί της Εθνικής Οδού, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε στο ύψος διοδίων Λεπτοκαρυάς, όπου και συνελήφθησαν ο 47χρονος και ο 27χρονος.

Σημειώνεται ότι η 44χρονη, που φέρει διαμπερές τραύμα, διακομίστηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τα κοσμήματα βρέθηκαν στο σύνολό τους και θα αποδοθούν στον κάτοχό τους.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη, του 23χρονου Αλβανού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Ληστεία με πυροβολισμούς-Ένας τραυματίας