ΕΛΛΑΔΑ

Έναρξη εργασιών για την 4η Κατοικία Υποστηριζόμενης Διαβίωσης!

Έναρξη εργασιών για την 4η Κατοικία Υποστηριζόμενης Διαβίωσης!

Το όνειρο για την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με νοητική υστέρηση παραμένει ζωντανό.

Την Δευτέρα, 27/5/2013 στις 11.00 το πρωί στο χώρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση «Το Εργαστήρι» θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος της 4ης Κατοικίας Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Το πρωτοποριακό για την ελληνική πραγματικότητα πρόγραμμα της ανέγερσης κατοικιών, το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών όταν δεν θα υπάρχει το υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον, εγκαινιάσθηκε στις αρχές του 2006 με τη λειτουργία της πρώτης κατοικίας των 9 ατόμων.

Το 2012 ακολούθησαν άλλες 2 κατοικίες που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες άλλων 18 ατόμων.

Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια πρωτοστάτησαν με ουσιαστικό ρόλο ο Σύλλογος των Εθελοντών ΑΓΑΠΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ και προσωπικά η Πρόεδρός του κ. Νανά Κουμπλή, καθώς και το Ιδρυμα ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ που έχει επανειλημμένα στηρίξει τις πρωτοβουλίες του «Εργαστηριού».

Το πρόγραμμα των ανέγερσης των κατοικιών ενισχύθηκε σημαντικά από τα έσοδα της ετήσιας εκδήλωσης το ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, που διοργανώνει το «Εργαστήρι» για το σκοπό αυτό επί σειρά ετών.

Στην τελετή της θεμελίωσης των κατοικιών θα παραβρεθεί ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγοί, φίλοι, εθελοντές και γονείς.

Ένα ακόμα σπίτι υποστηριζόμενης διαβίωσης αποτελεί μάθημα ζωής. Βάλτε την υπογραφή σας σε αυτή την προσπάθεια κάνοντάς την γνωστή σε όλους, όσοι θα μπορούσαν να την υποστηρίξουν.