ΕΛΛΑΔΑ

Μπράβοι της νύχτας πουλούν προστασία και καίνε σπίτια στα Πετράλωνα

Μπράβοι της νύχτας πουλούν προστασία και καίνε σπίτια στα Πετράλωνα

Μπορεί από πολλούς τα Άνω Πετράλωνα να θεωρούνται ως μία από τις πιο in περιοχές της πόλης, με πολλούς να τα αποκαλούν «η Ibiza της Αθήνας», αλλά οι κάτοικοι της περιοχής δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Η άλλοτε ήσυχη, παραδοσιακή γειτονιά, έχει γίνει το βασίλειο της αυθαιρεσίας και της ανομίας, από μπράβους της νύχτας, που σύμφωνα με τους κατοίκους, θέλουν να κάνουν την περιοχή «νέο Γκάζι», με αποτέλεσμα να εκφοβίζουν, να απειλούν, και πολλές φορές να προχωράνε και σε... τρομοκρατικές δράσεις με όσους κατοίκους διαμαρτύρονται.

Αν και συνήθως το ξεκαθάρισμα λογαριασμών γίνεται μεταξύ των επιχειρηματιών, πολλές φορές παράπλευρες απώλειες είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, που αν τολμήσουν να βγάλουν «γλώσσα», ίσως δουν καμία μολότοφ σπίτι τους!

Απειλές και χτυπήματα, αρχικά θεωρήθηκαν συμπτώσεις. Αλλά στην πορεία πολλαπλασιάστηκαν, αφού έξι οικογένειες της περιοχής που έμεναν σε τρία διώροφα σπίτια, δέχθηκαν χτυπήματα με μολότοφ ή βενζίνη από τους νονούς της νύχτας, όπως αναφέρει δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας.

Γι΄αυτό και οι κάτοικοι, έχοντας φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δημιούργησαν μια «Επιτροπή Κατοίκων» προκειμένου μέσω δικηγόρου ο οποίος τους εκπροσωπεί, να εφαρμοστούν επιτέλους οι θεσμοί.