ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικός σύλλογος Χανίων: Όχι στις πορείες την τουριστική περίοδο

Εμπορικός σύλλογος Χανίων: Όχι στις πορείες την τουριστική περίοδο

Έκκληση στα πολιτικά κόμματα, αλλά και σε φορείς, να μην οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο των Χανίων, και κυρίως τις ώρες και τις ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοικτά, απηύθυνε σήμερα με ανοικτή του επιστολή ο εμπορικός σύλλογος της πόλης.


Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσε ο αποκλεισμός, χθες, Παρασκευή, το απόγευμα, για τουλάχιστον μία ώρα, τμήματος της οδού Τζανακάκη λόγω συγκέντρωσης ομάδας νεαρών ατόμων και πορείας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στον συγκεντρωμένο χώρο, στα οποία γινόταν διανομή ρούχων και παιχνιδιών μόνο σε οικογένεις Ελλήνων.

Υπό τον φόβο εντάσεων και επεισοδίων η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, που παρατάχθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών -οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής- και μελών της οργάνωσης, που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της.

Στην ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Χανίων σημειώνει: «Με αφορμή την ολοκληρωτική νέκρωση της οδού Τζανακάκη και κείμενων οδών, το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Μαΐου, λόγω πολιτικών εκδηλώσεων και πορειών, ο εμπορικός σύλλογος Χανίων απευθύνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς για αποφυγή ενεργειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο της πόλης κατά τις επίσημες ώρες λειτουργίας της εμπορικής αγοράς των Χανίων».
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η τουριστική περίοδος και η δυσμενής οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων της πόλης, δεν επιτρέπει κανενός είδους ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον κώλυμα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα και στη δημιουργία κακών εντυπώσεων στους επισκέπτες του τουρισμού».

Ροή Ειδήσεων