Α. Βγενόπουλος: Καταχρηστικές οι δικαστικές αποφάσεις εναντίον μου

Newsroom Newsroom

Α. Βγενόπουλος: Καταχρηστικές οι δικαστικές αποφάσεις εναντίον μου

Για αντιμετώπιση με δικαστικές αποφάσεις στη λασπολογία και τις συκοφαντίες κάνει λόγο ο κ. Α. Βγενόπουλος, σε συνέχεια της αντιδικίας της MIG με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναλυτικά, αναφέρει: "Οι τραπεζίτες εφόσον έχουν διαπράξει απάτη με δόλο και παράνομο προσωπικό όφελος παραπέμπονται στα Ποινικά Δικαστήρια, άλλως οι οποιεσδήποτε πράξεις της συνήθους τραπεζικής δραστηριότητας (π.χ. αγορά ομολόγων, δάνεια κ.λ.π.) δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αστικές απαιτήσεις για προφανείς λόγους. Επί 18 μήνες μετά την αποχώρηση της υπό την Προεδρία μου Διοίκησης της Λαϊκής Τράπεζας ουδέν σχετικό στοιχείο δόλου και παράνομου προσωπικού οφέλους έχει ανακαλυφθεί, διότι απλώς δεν υπάρχει και ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη.

Αντ΄αυτής, η κρατική Λαϊκή Τράπεζα κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια εναντίον 12 μελών του αποχωρήσαντος Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Τράπεζας διεκδικώντας ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ που αναμένεται να εξειδικευθούν όπως και οι ισχυρισμοί της «σε μεταγενέστερο χρόνο».

Μεταξύ των εναγομένων στην Κύπρο φέρεται να είναι και η MIG η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και η οποία έχει ήδη προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην Λαϊκή Τράπεζα.

Η κίνηση αυτή της κρατικής Λαϊκής Τράπεζας, ενώ υποτίθεται ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα από την Ερευνητική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής προκειμένου να αποδοθούν τυχόν αστικές και ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους των αρνητικών εξελίξεων στις Κυπριακές τράπεζες, στοχεύει αφ΄ενός μεν στην παρεμπόδιση των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς υπαιτίους, αφ΄ετέρου δε στην άμυνα έναντι των νομίμων διεκδικήσεων της MIG. Φυσικά οι καταχρηστικές αυτές αγωγές που έχουν κατατεθεί στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια και βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών δεν έχουν καμία τύχη. Αντίθετα η MIG θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει.

Το θετικό αυτών των εξελίξεων είναι ότι όλες οι σχετικές αιτιάσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ώστε η λασπολογία και οι συκοφαντίες να αντιμετωπισθούν επιτέλους με δικαστικές αποφάσεις. Το αρνητικό είναι ότι, με το πρόσχημα ότι είμαι και εγώ ένας από τους εναγομένους, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου θα προσπαθήσει να αποφύγει ή να υποβαθμίσει τα δικά μου επιχειρήματα και στοιχεία για τους πραγματικούς υπευθύνους των τραπεζικών εξελίξεων και όταν τελικώς θα δικαιωθώ η υπόθεση αυτή θα είναι παρελθόν.

Τέλος αποδεικνύεται ότι ο λόγος που δεν επετράπη στην ALVAREZ & MARSAL από την κρατική Λαϊκή να κάνει τις δέουσες έρευνες στην Τράπεζα είναι για να μην καταδειχθούν από το πόρισμά της οι ανακρίβειες και τα ψεύδη των ισχυρισμών των Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Τράπεζας".

MIG: Συνέχεια στην αντιδικία της με την Κυπριακή Δημοκρατία

Η MIG ανακοινώνει ότι εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. Ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην Λαϊκή Τράπεζα, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ «επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή.

MasterChef: Είστε έτοιμοι για δυνατό spoiler; Μάθε τα πάντα για τα γυρίσματα του μεγάλου τελικού!

12:59

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

12:58

ΑΕΚ: Τα νεαρά ταλέντα από Ελλάδα που κοιτά ο Ίβιτς

12:58

Κορονοϊός: LIVE η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

12:55

Βλέπετε το κοριτσάκι; Δεν θα πιστεύετε ποια διάσημη είναι

12:53

Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών «αποσύρεται» για να μπει στις ένοπλες δυνάμεις (photos)

12:47

Πάσχα: Περιορισμό μετακινήσεων στα νησιά ζητούν ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου

12:40

Elif: Σοκ! Η Αϊλά λέει στον Μουράτ ότι θα αυτοκτονήσει

12:34

Κορονοϊός: Καθημερινή απολύμανση σε 750 στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ από τον Δήμο Αθηναίων

12:24

Νεκρός από κορονοϊό διάσημος τραγουδιστής - Ήταν μόλις 52 ετών

12:20

Κορονοϊός: Ανακάλυψη Ελλήνων επιστημόνων μπορεί να αποτρέψει θανάτους

12:19

Το απίστευτο λάθος της Αμανπούρ για την Ελλάδα και η άμεση απάντηση του Μητσοτάκη (vid)

12:12
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved