Πλήθος παραβάσεων σε ενεχυροδανειστήρια στη Μεσσηνία

Newsroom Newsroom

Πλήθος παραβάσεων σε ενεχυροδανειστήρια στη Μεσσηνία

Πλήθος παραβάσεων διαπιστώθηκαν σε επιχειρήσεις και εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων, καθώς και σε ενεχυροδανειστήρια, στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια ελέγχων κλιμάκιων της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους που έγιναν σε εταιρείες εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap) εντόπισαν: Σε δύο ατομικές επιχειρήσεις στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκε η λειτουργία τους χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια.

Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι και των δύο επιχειρήσεων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Επιπλέον, στην πρώτη επιχείρηση, διαπιστώθηκε και διοικητική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, που αφορά στη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων.

Σε εταιρεία στη θέση Ρίνα Μεσσηνίας, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου και διοικητική παράβαση, ως προς τη μη υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ΄ τρίμηνο του 2012 και το α΄ τρίμηνο του 2013. Επιπλέον, συνελήφθη ένας υπάλληλος της εταιρείας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του προκαταρκτική παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο. Επιπλέον, σε άλλη εταιρεία στο Μελιγαλά, διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Κατά τους ελέγχους που έγιναν σε ενεχυροδανειστήρια εντόπισαν:

Στην έδρα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης, ενώ προέκυψε και η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Σε υποκατάστημα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη υποβολή Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το α' τρίμηνο 2013 και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης.

Σε άλλο ενεχυροδανειστήριο στην Καλαμάτα, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας του, πράξη για την οποία υποβλήθηκε σχετική έκθεση αρχής από την Ασφάλεια Καλαμάτας και τέλος, σε άλλη ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Σήμερα 05/04: Συμμάζεμα του χώρου και των συναισθημάτων μας

00:10

Κορονοϊός: Ο Τραμπ αναπτύσσει στρατιωτικό προσωπικό στην Νέα Υόρκη ενάντια στον φονικό ιό

00:05

Κορονοϊός: Συγκινεί παγκοσμίως γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός – «Γεννήθηκα αγοραφοβική» (pics)

00:00

Σαν σήμερα το 1897 κηρύσσεται ο καταστροφικός για την Ελλάδα πόλεμος με την Τουρκία

00:00

Δύο αρκούδες τρώνε άγριο ζώο μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ένας λύκος... (video)

23:56

Κορονοϊός: Ποιο είναι το τραγούδι που αφιέρωσε ο Τσιόδρας στην Ιταλία

23:49

Φαίη Σκορδά: Να πώς πέρασε σήμερα τη μέρα της στο σπίτι με τα παιδιά της! Η φωτό που ανέβασε!

23:40

5 εναλλακτικές να κάνεις γαλλικό στα νύχια σου σαν επαγγελματίας

23:35

Καραγκούνης: «Τρομερή τριετία με Παναθηναϊκό»

23:34

Κορονοϊός - Στην εντατική ο πεθερός της Πριγκίπισσας Ευγενίας

23:29

Κορονοϊός - 1110: Τις 40.000 έφτασαν οι κλήσεις για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας

23:27

Κορονοϊός: Ποια πασίγνωστη ηθοποιός κυκλοφορεί χωρίς ίχνος προστασίας αγνοώντας τις Aρχές (pics)

23:21
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved