ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό στο Κορωπί

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπρησμό στο Κορωπί

Ένας 44χρονος ιδιοκτήτης φούρνου και ψησταριάς, ελληνικής υπηκοότητας και ένας 21χρονος Πακιστανός υπάλληλος του, συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το απόγευμα σε δασική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο Κορωπίου και απείλησε βιοτεχνίες και άλλα κτίσματα.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των δύο συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος έδωσε στον αλλοδαπό υπάλληλό του, τον οποίο απασχολούσε σε εξωτερικές δουλειές, ένα μοτοποδήλατο που είχε και εκείνος μετέβη στην δασική περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, το δίκυκλο άρπαξε φωτιά.

Στη συνέχεια ο Πακιστανός πήρε την πινακίδα κυκλοφορίας μαζί του και ξαναγύρισε στην ψησταριά του εργοδότη του όπου συνέχισε να εργάζεται.

Η φωτιά επεκτάθηκε στο δάσος και απείλησε να πάρει διαστάσεις, αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οι πυροσβέστες από την πρώτη στιγμή εντόπισαν την αιτία της πυρκαγιάς και μετά από έρευνες δεν άργησαν να εντοπίσουν τον 21χρονο και τον συνέλαβαν.

Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη και ο 44χρονος που απασχολούσε τον Πακιστανό, ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε το συμβάν και σήμερα παραπέμπονται και οι δύο στην δικαιοσύνη.