ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα για τον Κώστα Σακκά στον φάκελο-βόμβα στα δικαστήρια

Μήνυμα για τον Κώστα Σακκά στον φάκελο-βόμβα στα δικαστήρια

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερώθηκε στο κτίριο 6 του Πρωτοδικείου Αθηνών ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και για εκρηκτική ύλη περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Ο παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα. Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται διεξοδικά από την αστυνομία.

Ο φάκελος βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φάκελος βρισκόταν στα γραφεία διοίκησης των δικαστηρίων και είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.