ΕΛΛΑΔΑ

Στο «μικροσκόπιο» 400 αστυνομικοί για σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Στο «μικροσκόπιο» 400 αστυνομικοί για σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Η επιχείρηση «πλήρης κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ.» από θύλακες της Χρυσής Αυγής, είναι σε πλήρη εξέλιξη από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία «σκιά» στην πλειονότητα των εντίμων αστυνομικών. Αυτή είναι η εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος επιβεβαιώνει πάντως ότι υπήρξαν περιπτώσεις διεφθαρμένων αστυνομικών που συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή.

Μέχρι στιγμής οι «αδιάφθοροι» έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε περισσότερα από 50 αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη την χώρα και το πόρισμα που περιλαμβάνει πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες για αστυνομικούς που έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή, αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου μία εβδομάδα.

Οι «αδιάφθοροι» έκαναν έφοδο κυρίως σε τμήματα της Αττικής, ανάμεσα στα οποία ήταν τα τμήματα Νίκαιας, Ομόνοιας, Άγιου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Πειραιά, Αρτέμιδας, Περιστερίου και στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ, ενώ έρευνες έγιναν και σε αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, Μεσσηνίας, Ηλείας, Ρόδου, Εύβοιας, Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων έχουν μπει περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, ανάμεσα τους και αξιωματικοί!

11 συλλήψεις αστυνομικών για σχέσεις με τη Χ.Α.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα έντεκα αστυνομικοί για διάφορα αδικήματα, οι οποίοι είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ανάμεσα τους βρίσκονται έξι αστυνομικοί - πρώην φρουροί βουλευτών της οργάνωσης (δύο αστυνομικοί - πρώην φρουροί του Μιχαλολιάκου, πρώην φρουροί των Γερμενή, Μπούκουρα, Μπαρμπαρούση και Ηλιόπουλου), η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά, στης οποίας το σπίτι βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο και βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών, ένας ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ (η ανθυπαστυνόμος και ο ειδικός φρουρός για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση), ένας αστυνομικός στη Ρόδο που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στις πολεμικές τέχνες, ένας αστυνομικός της ομάδας "Ζήτα" στη Θεσσαλονίκη και ο πρώην διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος εκτός των ποινικών αδικημάτων που κατηγορείται, είχε σύμφωνα με τις αρχές, σχέση με υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Έρευνα σε 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας

Περισσότερες από 80 υποθέσεις ρατσιστικής βίας (πολλές από αυτές αναφέρονται στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη και αφορούν κυρίως σε τμήματα της Αττικής) στις οποίες εμπλέκονται και αστυνομικοί διερευνούν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων βρίσκονται αστυνομικοί που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, είτε με σχέσεις «εξυπηρέτησης» και παροχής πληροφοριών στην οργάνωση, είτε με την ανοχή της δράσης της. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν αναφορές για «σιωπηλή» υποστήριξη χρυσαυγιτών, όπως για παράδειγμα αστυνομικοί να αποτρέπουν καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις και εκμετάλλευση αλλοδαπών.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Διεφθαρμένοι αστυνομικοί συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή

Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός για εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής

Μιχαλολιάκος και Παππάς διαβάζουν, ο Λαγός γυμνάζεται!

Γερμενής: Ο παππούς μου διάβαζε «Ριζοσπάστη»