ΕΛΛΑΔΑ

Με το ΚΤΕΛ ταξιδεύουν...τα φαγητά της μαμάς

Με το ΚΤΕΛ ταξιδεύουν...τα φαγητά της μαμάς

Εκατοντάδες πακέτα σπιτικού φαγητού φεύγουν καθημερινά, αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα από τo ΚΤΕΛ Μαγνησίας προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Κοζάνη, Τρίκαλα και Λαμία με παραλήπτες Βολιώτες φοιτητές.

Την παραπάνω τακτική εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια Βολιώτισσες μητέρες προκειμένου να μην αφήσουν τα παιδιά τους χωρίς σπιτικό φαγητό, περιορίζοντας παράλληλα τα χρήματα που θα ξόδευαν οι φοιτητές για έτοιμο φαγητό.

Πάνε και έρχονται τα δέματα φαγητού για τους φοιτητές, μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε όλη την Ελλάδα. Οι γονείς, δεν αφήνουν, τα παιδιά χωρίς το σπιτικό φαγητό της μαμάς, έτσι έχουν στραφεί όλοι, στα πακέτα, που παραλαμβάνει ο φοιτητής την ίδια μέρα.

Οι Βολιώτισσες μητέρες με κόστος από 5 έως 8 ευρώ, ανάλογα με το εισιτήριο του δέματος, εξασφαλίζουν το καθημερινό φαγητό της εβδομάδας για τα παιδιά τους, ακόμη και αν βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Οπως διευκρινίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, η συγκεκριμένη τακτική υπήρχε και πριν την οικονομική κρίση, απλά σήμερα έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που επιλέγουν να στείλουν μέσω του ΚΤΕΛ το φαγητό της εβδομάδας για τα παιδιά τους που σπουδάζουν μακριά τους.

Παράλληλα ο κ. Κολυνδρίνης επισημαίνει ότι ο μεγαλύτερος όγκος δεμάτων φαγητού, φεύγουν από Βόλο για άλλες πόλεις και λίγα έρχονται για τους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ.

Επίσης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτιμάει ότι τα ποσοστά των αποστολών, έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με το παρελθόν, και αυτό συμβαίνει, επειδή, τα δέματα στέλνονται γρήγορα, μέσα στην ίδια μέρα, αλλά και οι τιμές είναι προσιτές. Επίσης πρόσθεσε ότι πλεονέκτημα για την αποστολή των συγκεκριμένων δεμάτων αποτελούν τα πυκνά δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

«Οι γονείς, συγκεντρώνουν τα γεύματα, για μία εβδομάδα, έτσι τους συμφέρει περισσότερο», τονίζει ο κ. Κολυνδρίνης, επίσης συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι πόλεις όπου έχουν σταλθεί μέχρι τώρα πακέτα φαγητού και συνεχίζουν να στέλνονται, για τους φοιτητές είναι η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Λαμία και Τρίκαλα.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος