ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τον νεαρό που μοιάζει με τον μικρό Μπεν στην Κύπρο

Θρίλερ με τον νεαρό που μοιάζει με τον μικρό Μπεν στην Κύπρο

Με κομμένη την ανάσα, ο κόσμος παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης για τον μικρό Μπεν.

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι σε αστυνομικό τμήμα της Κύπρου κρατείται νεαρός που μοίαζει με τον μικρό Μπεν που είχε εξαφανιστεί πριν από 22 χρόνια και σήμερα είναι 24 ετών.

Την πληροφορία μετέδωσε το Mega Kύπρου.

Το βίντεο-ντοκουμέντο από το οποίο «φούντωσε» εκ νέου η αναζήτηση του Μπεν που είχε εξαφανιστεί από την Κω πριν από 22 χρόνια παρουσίασε τηλεοπτικός σταθμός.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί το Μεγάλο Σάββατο, τον Μάιο του 2013 και δείχνει τον νεαρό που εικάζεται να είναι ο μικρός Μπεν να κάθεται αμίλητος στην εκκλησία φορώντας μια ριγέ μπλούζα.

Δίπλα είναι ένα μεσήλικας Ρομά με άσπρο πουκάμισο και μια μελαχρινή νεαρή κοπέλα, η οποία δείχνει επίσης Ρομά.

Αυτό είναι το βίντεο που θα σταλεί και στη μητέρα του Μπεν για να διαπιστώσει εάν μοιάζει με τον γιο της.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο η Αστυνομία αξιολογώντας τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τον Μπεν Νίντχαμ, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω, θα καθορίσει τα επόμενα βήματά της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι «η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει στοιχεία», προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως εκτός από την πληροφορία που είχαμε ότι εθεάθη κάποιο πρόσωπο που βρισκόταν μαζί με αθίγγανους και υπήρχαν υποψίες ότι μπορούσε να ήταν ο μικρός Μπεν δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία».

Γι' αυτό, συνέχισε, «η Αστυνομία αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία από εβδομάδας θα καθορίσει ποιά είναι τα επόμενα βήματα αναζητώντας οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να έχουν οι αστυνομικές Aρχές της Ελλάδας, που να μπορούν να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής της υπόθεσης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «σίγουρα δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το ζήτημα χωρίς να το διερευνήσουμε αλλά για να γίνουν έρευνες χρειάζεται να υπάρχει και η απαιτούμενη πληροφόρηση. Επιπρόσθετα θα διερευνηθούν ζητήματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι αθίγγανοι καταλήγουν στο να πουλούν τα παιδιά τους», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα είχε συνομιλία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας με τον οποίο συμφώνησαν, όπως ανέφερε, πως «τα ζητήματα αυτά θα διερευνηθούν ξεκινώντας από τα δημοσιεύματα που είχαμε χθες και διεξάγοντας έρευνα μεταξύ των προσώπων εκείνων που πιθανόν να γνωρίζουν τη διάπραξη τέτοιας μορφής αδικημάτων ή τέτοιων ενεργειών».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, οι έρευνες ξεκίνησαν σε δύο σημεία, αυτά που υπέδειξε από την αρχή η Ιντερπόλ, την Λεμεσό και το Παραλίμνι.

Το ένα σημείο είναι η περιοχή του Αγίου Αντωνίου στην Λεμεσό, μέρος όπου διαμένουν πολλοί Ρομά, αλλά και Τουρκοκύπριοι.

Το δεύτερο είναι περιοχή του Παραλιμνίου, στο σημείο που συνοδεύει με τα κατεχόμενα.

«Οι έρευνες ξεκίνησαν αλλά δεν έχουμε κάτι ακόμη», δήλωσε στο 24Η ο κος Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές θα είναι πολύ προσεκτικές ως προς τον τρόπο και τα σημεία που θα ψάξουν για το παιδί που εξαφανίστηκε το 1991 από τουριστικό θέρετρο στην περιοχή 'Ηρακλής' της Κω.

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο:

Διαβάστε επίσης:

Κυπριακή αστυνομία: Λίγα τα στοιχεία για τον μικρό Μπεν

Αυτό είναι το βίντεο - ντοκουμέντο για τον μικρό Μπεν

Στην Κύπρο η έρευνα της Ιντερπόλ για τον Μπεν