ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Συγκίνηση και περηφάνια για τον τυφλό σημαιοφόρο

Λέσβος: Συγκίνηση και περηφάνια για τον τυφλό σημαιοφόρο

Ο 18χρονος Νίκος Γκαγκούλης από την ορεινή Στύψη της Λέσβου, μαθητής της Γ' τάξης του Λυκείου της Πέτρας, κράτησε χθες στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου την ψηλότερη σημαία στο νησί. Παρέλασε περήφανος για το ότι τα κατάφερε να έχει τον ψηλότερο βαθμό στην τάξη του (19,6) παρ' ότι είναι τυφλός!

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, για έναν μαθητή που κάθε διευθυντής θέλει στο σχολείο του, ο κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του», λέει ο διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, για τον Νίκο (στη φωτογραφία του παραδίδει τη σημαία). Και συνεχίζει: «Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και τον σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ' όλους τους συμμαθητές του παρ' ότι δεν είχε καμία ειδική αντιμετώπιση», συνέχισε ο λυκειάρχης μιλώντας σε εφημερίδα.

Οπως υποστηρίζει ο Νίκος, που είναι μαθητής σε τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης και ελπίζει να σπουδάσει δημοσιογραφία, λόγω κληρονομικής πάθησης, σταδιακά, από τριών χρονών όταν και εντοπίστηκε το πρόβλημα, έως και τη Β' τάξη του Δημοτικού, έχασε εντελώς την όρασή του.

«Έχω αποδεχθεί την κατάσταση και προσπαθώ να συνεχίσω τις σπουδές μου με τη βοήθεια του συστήματος Μπράιγ, αλλά κυρίως των συμμαθητών μου. Όσο ήμουν στο Δημοτικό είχα τα παιδιά από το χωριό, που γνωριζόμασταν από μωρά. Μετά από την Α' Γυμνασίου έχω και όλα τα παιδιά απ' το σχολείο, από την Πέτρα και τα άλλα χωριά, που με στηρίζουν και με συμπαραστέκονται όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Νίκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε φίλους και συμμαθητές για τη συμπαράστασή τους.

Ελπίζει δε, αν τα καταφέρει να σπουδάσει δημοσιογραφία, να ασχοληθεί με το αθλητικό ρεπορτάζ κατακτώντας τη θέση του πρώτου στην ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας τυφλού αθλητικού συντάκτη.

Πηγή φωτογραφίας: lesvosnews.net