ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο με την κράτηση Ρέστη

Μυστήριο με την κράτηση Ρέστη

Εύλογα ερωτήματα και απορίες προκαλεί η απόφαση της δικαιοσύνης να κρατά προφυλακισμένο τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί να πληρώσει τα χρήματα τα οποία κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει.

Την ίδια ώρα κανείς δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα αν ο γνωστός επιχειρηματίας έχει πραγματικά υπεξαιρέσει τα χρήματα της τράπεζας που διοικούσε.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Ρέστης – για την οποία κρατείται προφυλακισμένος από τον Ιούλιο, περιμένοντας να δικαστεί- είναι ότι υπεξαίρεσε χρήματα της First Business Bank τα οποία δόθηκαν ως δάνειο σε πρώην συνεργάτη του.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην διαπίστωση ότι τα 5,8 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως δάνειο, τελικά κατέληξαν σε κάποια off shore εταιρεία του δανειολήπτη και δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό που περιέγραφε η αίτηση του δανείου.

Με απλά λόγια, η εισαγγελία κατηγορεί ότι ο δανειολήπτης πήρε ένα δάνειο από μια τράπεζα και δεν χρησιμοποίησε τα λεφτά για τον σκοπό για τον οποίο το ζήτησε!

Με βάση αυτή τη λογική όλοι οι Έλληνες δανειολήπτες που πήραν για παράδειγμα ένα επισκευαστικό δάνειο, αλλά το χρησιμοποίησαν για να πάνε διακοπές ή για να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο πρέπει να φυλακιστούν για υπεξαίρεση!

Με την ίδια λογική όσοι πήραν επισκευαστικό δάνειο όχι για να επισκευάσουν την κατοικία τους, αλλά για να συμπληρώσουν ή να επεκτείνουν την κατασκευή της πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και να παραμένουν προφυλακισμένοι προκειμένου να δείχνουμε στον ελληνικό λαό ότι το κράτος δεν χαρίζεται σε κανέναν και ότι η πολιτεία κάνει καλά τη δουλειά της.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε με βούλευμά του την αίτηση αποφυλάκισης του εφοπλιστή γιατί θεωρείται «ύποπτος φυγής» για επισφαλή δάνεια που χορήγησε η FBBank η οποία του ανήκε.

Η NEWSBOMB ΛΕΕΙ

Η οργή και ο θυμός του κόσμου για όλους αυτούς που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα από θέσεις ευθύνης και οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία είναι σεβαστή. Όμως είναι άλλο ζήτημα αυτό, κι άλλο ζήτημα η τεχνική της πολιτείας να ρίχνει στην «αρένα με τα λιοντάρια», όλους τους επιχειρηματίες αδιακρίτως, προκειμένου να ικανοποιηθεί το πλήθος.

Αν η δικαιοσύνη κρίνει ότι πρέπει να κρατά προφυλακισμένο τον έβδομο πλουσιότερο εφοπλιστή στον κόσμο, με 125 καράβια στο δυναμικό του και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αντίληψης του τι σημαίνει επιχειρείν και πώς το κράτος μπορεί να μαζέψει χρήματα από την φορολογία των επιχειρηματιών.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB