ΕΛΛΑΔΑ

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν τα παιδιά του Νηπιοτροφείου [vid]

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν τα παιδιά του Νηπιοτροφείου [vid]

Με «λουκέτο» απειλείται το Εθνικό Πρότυπο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, μετά από υπερεκατονταετή κοινωνική προσφορά, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης.

Το 2013 δεν έχει πληρωθεί η απαιτούμενη δόση στο μεγαλύτερό της μέρος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό της τάξης των 250 χιλιάδων ευρώ.

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 28 παιδιά, από 2,5 έως 5,5 ετών, εκ των οποίων τα 21 διαμένουν μόνιμα καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη. Έτσι, τα πηγαίνουν στο Νηπιοτροφείο τη Δευτέρα και τα παίρνουν την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, μετρά 101 χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς. Eίναι Φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ΝΠΙΔ, επιχορηγούμενο από το υπουργείο Eργασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Η ιστορία του χρονολογείται από το 1912 και ονομαζόταν Εθνικό Ορφανοτροφείο Θυμάτων Πολέμου το οποίο περιέθαλπε παιδιά θυμάτων πολέμου. Το 1978 λόγω του ότι δεν υπήρχαν τέτοιας κατηγορίας παιδιά, μετονομάσθηκε σε Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και σήμερα φιλοξενεί τα παιδιά-θύματα της κρίσης, που είναι εντελώς παρατημένα από την Πολιτεία στην τύχη τους.

Στη τύχη τους είναι και οι εργαζόμενοι που είναι σχεδόν έναν χρόνο απλήρωτοι και προσπαθούν από φιλότιμο να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά, που πλέον ...ούτε μπάνιο δεν μπορούν να κάνουν, λόγω των μη επισκευασμένων φθορών. Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το Κράτος που φιλοδοξεί να προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης...