ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Ο... σκύλος έστειλε στο αυτόφωρο τον οδηγό του ΚΤΕΛ

Αλεξανδρούπολη: Ο... σκύλος έστειλε στο αυτόφωρο τον οδηγό του ΚΤΕΛ

Σε περιπέτειες βρέθηκε την περασμένη Κυριακή ένας οδηγός του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη, όταν βρέθηκε να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο τμήμα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για τον τρόπο μεταφοράς ενός σκύλου

Όλα ξεκίνησαν όταν η Β.Μ., ενεργή εθελόντρια φιλοζωικού συλλόγου στα Τρίκαλα, ενημερώθηκε πως στο δρομολόγιο των 17.45 από το ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ένας σκύλος είχε τοποθετηθεί στον χώρο των αποσκευών και όχι στην καμπίνα, όπως ορίζει σχετικώς η νομοθεσία. Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Αστυνομία για να κινηθεί αυτεπάγγελτα η διαδικασία που προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πράγμα που συνέβη, καθώς όταν το λεωφορείο έφτασε στη Θεσσαλονίκη, Αστυνομικοί αλλά και μέλη φιλοζωικών σωματείων βρίσκονταν εκεί, με τους πρώτους να οδηγούν στον τμήμα τον οδηγό με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο οδηγός ακολούθως οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, απ' όπου και αφέθηκε ελεύθερος με την υπόθεση πλέον να οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Από πλευράς των υπευθύνων του ΚΤΕΛ έγινε γνωστό πως επρόκειτο για σκύλο άνω των 10 κιλών και ως εκ τούτου δεν μπορούσε αυτό να μεταφερθεί εντός της καμπίνας του λεωφορείου, καθώς ο νόμος είναι συγκεκριμένος και ορίζει ως ανώτατο όριο τα 10 κιλά.

Τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων ωστόσο αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση το ζώο δεν έπρεπε να τοποθετηθεί στον χώρο των αποσκευών.