ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο-ΣΟΚ: Άνεργος πουλάει το νεφρό του για να ζήσουν τα παιδιά του

Ηράκλειο-ΣΟΚ: Άνεργος πουλάει το νεφρό του για να ζήσουν τα παιδιά του

Αρκετά χέρια τείνουν σε βοήθεια του Ηρακλειώτη που ανάρτησε σημείωμα σε πίνακα ανακοινώσεων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου ότι πουλά το νεφρό του για να ζήσουν τα παιδιά του.


Το συγκλονιστικό σημείωμα του άνεργου πατέρα ήρθε στη δημοσιότητα την Πέμπτη και γρήγορα η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Ανάλογη ήταν και η ανταπόκριση και ήδη υπάρχουν προσφορές για δουλειά, εταιρείες που επιθυμούν να αναλάβουν τη διατροφή της οικογένειας ενώ δρομολογείται και λύση για το παιδί που δίνει εξετάσεις προκειμένου να παρακολουθήσει δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.

Ο ίδιος δήλωσε από την πρώτη στιγμή και δε θέλει να λάβει καμία δημοσιότητα. Χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία που θα τον φωτογράφιζαν είπε ότι η ζωή του πήρε την κάτω βόλτα πριν από 2,5 χρόνια όταν έμεινε άνεργος.

Ως τότε ζούσε όπως είπε μια ζωή πολύ καλή από οικονομικής άποψης.

«Πουλήσαμε τα πάντα, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη κι ότι άλλο είχαμε στο σπίτι. Δεν έμεινε τίποτα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Γι αυτό πουλάω το νεφρό μου. Για μένα αυτό δεν είναι τίποτα, μπορώ να ζήσω και με ένα νεφρό. Θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν κάποιος το αγόραζε. Ζω για τα παιδιά μου αλλά δεν μπορώ να τους προσφέρω τα στοιχειώδη. Θα μπορούσα να πεθάνω γι αυτά. Το ένα μου παιδί δίνει Πανελλήνιες και πρέπει να κάνει φροντιστήρια, το άλλο πάει Δημοτικό. Αλλά εγώ δεν μπορώ να τους προσφέρω πια ούτε τα στοιχειώδη», λέει.
Πηγή: Irakliolive