ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Στο περιβόητο πιστόλι που βρέθηκε σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από το σώμα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη επικεντρώνεται όλο και περισσότερο η ακροαματική διαδικασία της δίκης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία.

Το πιο κρίσιμο ερώτημα αυτής της δίκης είναι εάν το 34χρονο θύμα έκανε χρήση του πιστολιού που βρέθηκε στα δεξιά του και στο οποίο εντοπίστηκε γενετικό υλικό του. Ο βασικός κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο ίδιος και ο ανήλικος τότε γιος του δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από τον Ξυδάκη και ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Τον ισχυρισμό αυτό απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο η πλευρά της πολιτικής αγωγής που εξ αρχής επιμένει ότι ο αδικοχαμένος Πρίαμος πήγε άοπλος στο κρεοπωλείο του βασικού κατηγορουμένου, εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την καραμπίνα του 53χρονου και ότι το πιστόλι- που δεν ανήκε στο θύμα- «φυτεύτηκε» δίπλα του, αφού προηγουμένως ο κρεοπώλης αυτοπυροβολήθηκε στα πόδια για να ενοχοποιήσει τον 34χρονο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία η πλευρά της υπεράσπισης επιχείρησε να καταδείξει ότι το πιστόλι που βρέθηκε στον τόπο της αιματοχυσίας είναι διαφορετικό από το πιστόλι που κρατούσε και πυροβολούσε στην εκδήλωση του Κλήδονα ο ανήλικος γιος του βασικού κατηγορούμενου, για το οποίο επίσης έχει γίνει πολύς λόγος.

Με βάση τα όσα έχουν κατατεθεί, ο Πρίαμος Ξυδάκης ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του ανήλικου, τον αφόπλισε και άδειασε το πιστόλι.

Μάρτυρας που ήταν παρών στο περιστατικό αυτό, κατέθεσε στο δικαστήριο όσα έγιναν στο χώρο της εκδήλωσης, περιγράφοντας ως σκουρόχρωμο το πιστόλι του ανήλικου. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Περάκης, εμφάνισε στο ακροατήριο μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένα πιστόλι. Ρώτησε τον μάρτυρα αν το αναγνωρίζει. Στο σημείο αυτό δεν υπήρξε ξεκάθαρη απάντηση με τον μάρτυρα να ζητά να του φέρουν το ίδιο το πειστήριο για να απαντήσει καθώς η όποια εκτίμηση από τη φωτογραφία θα ήταν επισφαλής. Το όπλο που απεικονίζεται στην έγχρωμη φωτογραφία που παρουσιάστηκε αιφνιδιαστικά στο ακροατήριο έχει μαύρη κάνη και το πλαστικό είναι ανοιχτόχρωμο. Κατά την υπεράσπιση, το πιστόλι της φωτογραφίας είναι αυτό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και δεν έχει καμία σχέση με το πιστόλι του ανήλικου.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής ζητήθηκε από το δικαστήριο να παρουσιαστεί το πειστήριο, δηλαδή το πιστόλι, προκειμένου να γίνει «ζωντανά» η διαδικασία αναγνώρισης, ωστόσο δεν ήταν εφικτό καθώς το πειστήριο βρίσκεται στο Ηράκλειο. Επιπλέον, για την πολιτική αγωγή τίθενται και άλλα ζητήματα. Όπως τονίζεται, η φωτογραφία αυτή δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Έχει ληφθεί από τον πραγματογνώμονα και διερωτώνται πώς περιήλθε στη διάθεση της υπεράσπισης, ενώ επισημαίνεται ότι δεν γνωρίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά λήψης και επεξεργασίας της. Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: cretalive.gr